Hoeveel tips voor gokken heeft een mens nodig om succesvol te worden? Soms is het gewoon geluk dat je nodig hebt en een handjevol tips zal je daar niet bij helpen. Bij roulette is het een vanzelfsprekend dat geluk nodig is om echt goed te winnen. Zal je dan ook nog eens opzoek moeten gaan naar de rand van het redelijke om zoveel mogelijk geld te winnen? Nee, dat is het gevaarlijkste wat je kunt doen. Je moet weten tot op welk punt het normaal is om te gokken. Ga je over dat punt heen, dan moet je niet vreemd opkijken wanneer je goed kunt verliezen.

Kosten? Kost roulette geld dan?

In principe kost roulette natuurlijk geen geld. Maar als je verliest, kan je roulette zien als een spel dat je geld heeft gekost. Om het toch op een andere manier te bekijken, kan je mogelijk beter begrijpen waarom het verminderen van deze ‘kosten’ je meer geld gaat opbrengen. Een kostenplaatje maken van je roulette activiteiten is niet nodig. Maar als jij normaal iets doet, dan wil je de kosten toch ook beperken? Dit moet ook gelden voor roulette, waar je door het verminderen van de kosten beter uit kan komen.

Hoe kan ik de kosten verminderen van roulette

Je kon al lezen dat er geen vaste of variabele kosten aan roulette zijn verbonden. Roulette ‘kost’ alleen geld wanneer je verliest. Verlies je niet, dan maak je dus ook geen kosten. Als je nooit veel kosten maakt en af en toe goed wint, dan is het goed mogelijk dat de opbrengsten de kosten overstijgen. Vanaf dat punt gaat het interessant worden, want dan beginnen we met het maken van winst. Een belangrijk onderdeel van deze gedachte is dat je beseft dat kosten erbij horen. Maar wat wel noodzakelijk is, is dat je beseft dat je de kosten maar beter zo laag mogelijk kan houden. Dan kom je namelijk ook eerder uit op een winst.

En over dat randje opzoeken?

Ik bedoelde eerder met het randje opzoeken dat je geen grote inzetten moet plaatsen om perse op winst uit te komen. Indien je dan verliest, is je verlies, dus je kosten, ook direct een hoog bedrag. Van een dergelijk verlies kom je niet zomaar te boven. Daarom kan je beter richten op het plaatsen van normale inzetten die in verhouding staan met je bankroll dan het plaatsen van exorbitante inzetten.

De verhoudingen tussen je inzet en je bankroll moeten altijd goed bekeken worden. Neem bijvoorbeeld een inzet van 1:20 aan ten opzichte van je bankroll. Een bankroll, specifiek in gebruik voor roulette, van 100 euro, zou dan hoogstens mogen resulteren in bets van 5 euro.

Als jij netjes in deze verhoudingen blijft spelen, kan jij je bankroll makkelijker managen en vaak sneller op een winst uitkomen. Let goed op je bankroll wanneer je roulette aan het spelen bent en je zal vanzelf minder kosten maken!