Voor vrijwel iedere Nederlander is roulette het spel dat je in een casino moet spelen. Maar liefst 500.000 Nederlanders spelen iedere paar weken roulette. Dat is natuurlijk niet zomaar, want zij vinden roulette een van de spannendste spellen. Dit komt onder andere door het effect dat bijna niet te verklaren is. Zonder dit adrenaline opwekkende effect was roulette nooit zo populair geworden als dat het nu is. Maar hoe kan je beter tegen deze spanning kunnen? Bij sommige spelers zorgt deze adrenaline-achtige werking juist voor slechte gevolgen. Wat deze gevolgen zijn, vertel ik je allemaal. Ook leg ik je uit hoe jij wat kan doen aan deze adrenaline.

Kom tot rust

Voordat je gaat spelen is het belangrijk dat je tot rust komt. Laat je niet in de war brengen door andere spelers, maar richt je op het spel dat je speelt. Andere spelers kunnen ervoor zorgen dat je uit je spel wordt gehaald. Door stress kan je bijvoorbeeld minder adequaat reageren op veranderingen in het spel. Als jij hier beter op wilt reageren, is tot rust komen het eerste punt.

Wanneer jij je in een dergelijke situatie bevindt en jij last hebt van de drukte, is het eerste dat je moet doen vrij eenvoudig te bepalen. Je moet namelijk afstand nemen van de tafel totdat je weer tot rust komt. Als je het idee hebt dat je niet meer ‘opgefokt’ bent door alle adrenaline, kan je weer terug naar de tafel. Lukt dit niet, dan heb je twee verschillende keuzes. Of je accepteer dat je niet met de druk om kan gaan en je stopt. Of je gaat eerst een ander spel spelen, zoals een slotmachine, in de hoop dat je daar wel tot rust komt. Het is belangrijk dat je niet gaat gokken op de roulette tafel als je nog wel veel last hebt van de adrenaline. Dit gaat je alleen maar ten nadele spelen.

Bekijk het wat luchtiger

Aan de roulettetafel gaat het veelal om het winnen van geld. Als je wat rustiger aan de tafel gokt, hoef je ook minder te stressen wat het volgende getal gaat worden. Vaak kunnen spelers minder stress ervaren door hun inzet te verlagen. Denk bijvoorbeeld aan het halveren van je inzet. Kijk zelf eens of dit een positief effect heeft op je adrenaline niveau. Heeft dit effect, dan betekent dit dat je door meer rust te nemen mogelijk beter kunt gokken.

Stop wanneer het niet lukt

Als het gokken dramatisch verloopt, moet je de keuze nemen om gewoon te stoppen met gokken. Dat kan zijn voor een dag, maar ook voor een maand. Als gokker zal je tegen voldoende situaties aanlopen waar het gokken even niet meer zo leuk is. Wanneer je dan de kracht hebt om tegen jezelf te zeggen dat een tijdelijke pauze beter is, kan je beter terugkomen.