Ken je het roulette 80 20 systeem en de regel al? Dit betekent dat 80 procent van alle winst moet komen uit 20 procent van de inzetten of rondes. Ben je nu de draad kwijt? Geen probleem, want ik ga je helpen het complexe 80 20 systeem te leren begrijpen.

Dit roulette 80 20 systeem is vrij zeldzaam onder de roulette strategieën. Alles heeft dit te maken met de complexiteit van de strategie, je moet namelijk zeer cijfermatig bezig zijn om hem te kunnen toepassen.

Klaar voor een grote uitleg van het roulette 80 20 systeem? Lees dan snel verder!

Wat is de 80/20 regel?

De 80/20 regel werd honderden jaren geleden verzonnen door een wetenschapper genaamd Pareto. Hij verzon de regel als econometrist, iemand die de economie nauwgezet in de gaten houdt.

Zo observeerde hij dat 80 procent van de omzet van een organisatie van 20 procent van de klanten komt. Ook heeft dit in het geval van product-georiënteerde organisaties te maken met dat 80 procent van de omzet uit 20 procent van de producten komt.

Een goed voorbeeld is een makelaar. Een makelaar verdient het meest aan dure huizen. Huizen van boven de 10 miljoen, leveren doorgaans de makelaar tussen de 50.000 en 80.000 euro op, terwijl een normaal huis circa 5.000 euro oplevert. Daarom zal het grootste deel van zijn omzet doorgaans uit deze dure huizen komen. Bij het roulette 80 20 systeem, moet je hetzelfde denken. Welke inzetten kan jij doen om de klappen op te vangen. Welke inzetten helpen jou met 20 procent de 80 procent binnen te halen?

Werking van het roulette 80 20 systeem

De werking van het roulette 80 20 systeem is dus goed te vergelijken met de oorspronkelijke Pareto-regel. Je zorgt ervoor dat er een paar grote inzetten op de roulette tafel staan. De overige inzetten op te tafel zijn er puur voor om de mogelijke verliezen te dekken als deze getallen waar je grof op hebt ingezet, niet vallen.

Daarom moet je eerst drie getallen kiezen waar je veel op inzet. Als je 50 euro per ronde kunt inzetten, is het verstandig tenminste 10 euro per getal in te zetten. De overige 20 euro zet je vervolgens in op een kleur, rood of zwart, om de kosten enigszins te kunnen dekken.

Daarna is het wachten. Speel een aantal rondes, zeker 20, om te ontdekken of het roulette 80 20 systeem voor jou geluk weet te brengen. Want hoe leuk en goed dit systeem ook klinkt: je moet geluk hebben om er echt mee te kunnen winnen.

Ook moet jij je bewust zijn van de gevaren van het systeem. Speel alleen het roulette 80 20 systeem als je hier voldoende budget voor hebt.