Is online blackjack leuker dan online roulette? Krijg je er een beter huisvoordeel of is het simpelweg slimmer om dit spel te spelen. Ik heb de laatste week een aantal keer de vraag gekregen of en waarom het huisvoordeel van online blackjack beter is dan roulette.

Het is kennelijk allang geen geheim meer dan het huisvoordeel van online blackjack gunstiger is dan online roulette. Dat hoeft echter niet te betekenen dat je nu nooit meer aan de roulette tafel moet gaan staan. Roulette blijft namelijk een heel erg leuk spel om te spelen, ongeacht het hogere huisvoordeel.

Maar wat moet je dan wel doen? Moet je vaker online blackjack spelen of dit combineren met roulette? Ik geef antwoord op deze belangrijke vragen die jou al tijden bezighouden.

Het huisvoordeel

Het klopt dat het huisvoordeel van online blackjack gunstiger is dan dat van online roulette. Dit komt doorat je met blackjack minder kans aan de dealer geeft om te winnen, tenminste, als je goed speelt. Met online roulette is er een vast huisvoordeel van rond de 3 procent.

Dit huisvoordeel ontstaat door het getal 0. Wanneer het getal 0 er niet was, was er ook geen sprake van huisvoordeel geweest. Als je dan namelijk in zou zetten op rood of zwart, zou je 50 procent kans hebben om te winnen, in plaats van 49,2 procent per kleur.

Bij Amerikaanse roulette is overigens het huisvoordeel 3 procent hoger, doordat er nog een groen getal aanwezig is: 00. (Speel dus al helemaal niet deze versie van roulette, online of offline.

Met blackjack is er, als je optimaal speelt, hoogstens een huisvoordeel van een 1 procent. Je kunt geen beter huisvoordeel aan de blackjacktafel krijgen dan deze procent.

Maar daar komt het addertje onder het gras. Wanneer jij niet de meest optimale strategie volgt, de basisstrategie, gaat het huisvoordeel omhoog. Wanneer jij bijvoorbeeld niet om een kaart vraagt bij online blackjack terwijl dit wel slim zou zijn, geef jij huisvoordeel uit handen.

Wanneer je in de lijn speelt met online blackjack zoals dat het verstandigst zou zijn, minimaliseer je het huisvoordeel tot een procent. Ga jij echter keuzes maken die risicovoller zijn, dan zal het voordeel van het casino stijgen en zal het eerder winnen.

In de basisstrategie waar ik eerder naar refereerde is precies te vinden wanneer jij wat moet doen. Zo staat er wanneer je moet passen, een kaart kopen, splitten of dubbelen.

Het is dus een complete strategie die jou helpt om het huisvoordeel op een procent te houden.

Moet je online blackjack spelen?

Het is zeker slim (en leuk) om online blackjack te spelen. Met een beter huisvoordeel is dit zeker een interessante optie. Alleen vergeet niet hoe gezellig online roulette is en dat die paar procent huisvoordeel ook wel te overleven zijn. Met een beetje geluk win je zomaar meer met online roulette dan online blackjack!