De World Series of Poker worden elk jaar georganiseerd in Las Vegas in de Verenigde Staten. Het wordt door vele gezien als het Wereld Kampioenschap voor pokerspelers. Er zijn vele toernooien te spelen, waarbij het Main event het belangrijkste is. Dit is een toernooi waar vele duizenden mensen in meespelen en allemaal $10.000 inleg hebben betaald. Na zeven lange dagen blijft alleen de finaletafel over. Deze finaletafel wordt altijd in het begin van november gespeeld en de winnaar van het toernooi mag zichzelf de wereldkampioen poker van het jaar noemen. Daarnaast wint deze persoon een bedrag van vele miljoenen dollars!

images-10

Nederlands tintje aan de World Series of Poker 2014

De World Series of Poker hadden dit jaar een erg Nederlands tintje. Natuurlijk deden er vele Nederlanders mee aan de verschillende toernooien, maar er was een grote verrassing. Niemand minder dan Jorryt van Hoof maakte een erg goede start in het Main event van de World Series of Poker 2014 en eindigde bij de November Nine (de negen finalisten die in november aan de finaletafel starten). Dit is pas de tweede keer dat een Nederlander bij de laatste negen van het Main event eindigde. Na een lange pauze was het in november eindelijk zo ver. Jorryt van Hoof mocht een gooi doen naar de 1e plek maken. En hij had een bijzonder goede uitgangspositie, hij begon de finale als chipleader! Dit betekent dat op de start van de finale Jorryt van Hoof de meeste chips aan tafel had. Na de eerste speeldag was Jorryt van Hoof nog steeds chipleader en waren er nog maar drie spelers over. Helaas voor Jorry van Hoof waren zijn tegenstanders toch te sterk. Hij werd derde, maar dat is natuurlijk een erg knappe prestatie! Niet alleen dat, maar hij heeft ook nog eens $3.800.000 gewonnen! Dat is pas een lekkere prijs zeg!

Jorryt van Hoof; de nieuwe Nederlandse legende

Voor de Nederlandse pokerliefhebber is Jorry van Hoof geen nieuw gezicht. Hij is een bekende Nederlandse pokerspeler en dus zeker geen eendagsvlieg. Jorry van Hoof begon zijn carri?re als pokerspeler rond 2005 (zijn eerste toernooiwinsten dateren uit dit jaar). Hij is niet alleen een gevreesd toernooispeler, maar ook nog eens een goede cash gamer. Hierdoor heeft hij zijn bijnaam The Cleaner gekregen. Bekend pokerspeler Justin Bonomo wist niet wie Jorryt van Hoof was na een verloren potje. Hij antwoorde: “I don’t know, but he cleaned me out”. Jorry van Hoof heeft een tijdje in Dublin gewoond en is daarna naar Malta vertrokken. Het poker heeft hem geen windeieren gelegd, want hij heeft al aardig wat prijzen binnen geharkt. Na zijn derde plek in de finale van de World Series of Poker 2014 is hij gestegen naar de nummer twee van meest verdienende pokerspelers van Nederland!