Je hebt op deze website duizenden artikelen kunnen lezen over online roulette. Artikelen over strategieën, feitjes en het laatste nieuws. Nooit is er gepretendeerd, in welk artikel dan ook, dat er een garantie is om met online roulette of de offline vorm te kunnen winnen. Waarschijnlijk zal je ook niet verwachten dat dit er is.

Je bent namelijk eerder op zoek naar een bepaalde houvast voor jouw strategie. Dat is een nobel streven. Je beseft namelijk dat online roulette een volledig kansrijk avontuur is dat een bepaald risico met zich meebrengt.

Ik wil je in dit opiniestuk benadrukken hoe belangrijk het is roulette niet als een gegeven te zien. En dat vooral met betrekking op jouw mogelijke winst.

Ik win vaak, dus ik ben goed?

De kans dat jij een speler in je vriendengroep hebt of af en toe ziet spelen die wel altijd lijkt te winnen, is relatief groot. Als er een vriendengroep van zeker tien mensen is, zal er een kans bestaan dat er een speler is die altijd lijkt te winnen. De kans dat je op een gegeven avond wint is ongeveer 50 procent.

Speel jij over een periode van vier jaar 8 keer met een speler waarvan hij tenminste 6 keer wint? Dan zal je absoluut het gevoel krijgen alsof hij een goede speler is. Want tsja, hij wint toch keer op keer?

De kans dat een speler 6 van de 8 keer wint is ongeveer 12,5 procent. Vrij kleine kans, maar niet als je het tegenover de overige 10 vrienden afzet. Dan zou er namelijk altijd wel iemand bij moeten zitten die 75 procent van de tijd wint. Misschien zijn er wel gevallen van 80 procent.

Naarmate je meer met deze vrienden zal spelen, zal ongetwijfeld het percentage dat een bepaalde speler wint afnemen. Of er moet wel heel veel geluk in het spel zijn.

Wat jij moet doen om te winnen

De regel met online roulette en offline roulette is niet zozeer dat je probeert te winnen. Je probeert de verliezen te beperken en de winsten te optimaliseren. Dat doe je door wanneer je wint, deze winst om te zetten in een nog hogere winst. Echter, zijn er wel grenzen.

Grenzen die je vooraf kiest en belooft na te leven. Met deze grenzen, kan jij een duurzame roulette strategie opbouwen waarin verantwoord spelen centraal staat. Niet te lang spelen en niet te vaak achtereen. Een half uur tot een uur per week is eigenlijk al het maximale.

Zo kan jij aan jezelf als online roulette speler bouwen. Een garantie op een roulette winst, zal kortom nooit worden afgegeven.