Speed roulette is een van de nieuwste trends op het gebied van roulette. Het recent uitgekomen spel is een vorm waarbij je binnen een paar seconde weer in een nieuwe roulette ronde gaat. Gemiddeld heb je slechts tien seconden om een keuze te maken en dus je complete inzet te plaatsen.

Spelers die dus iedere ronde een nieuwe inzet willen plaatsen en op veel opties inzetten, hebben het zwaar. Want in tien seconden tijd kan je minder doen dan je denkt, vooral als je weet dat er een klok loopt om weer met de volgende ronde te starten.

Speed roulette is daarom misschien helemaal niet zo’n goede ontwikkeling voor roulette fans. Waarom is het belangrijk dat je rustig je tijd neemt als je roulette speelt en wat is er zo gevaarlijk aan spellen als Speed roulette?

Wij gaan dieper in op deze kwestie door te kijken naar de nadelen van Speed roulette.

Wat is speed roulette

Speed roulette is een nieuwe vorm van roulette dat momenteel meerdere casino’s te spelen is. Het spel is ontwikkeld door Playtech en speelt in op de wens van een groep spelers die graag nog snellere rondes roulette wilden zien. Deze wens is voor spelers in vervulling gekomen, aangezien zij nu maar liefst 5 tot 6 rondes roulette per minuut kunnen spellen.

Of het nog steeds wel mogelijk is om een fatsoenlijke inzet te plaatsen voor deze spelers is niet helemaal bekend. De kans is groot dat de meerderheid van deze spelers namelijk met de auto-play functie speelt, wat betekent dat ze met een standaard inzet per ronde spelen. Daardoor maakt het, wat betreft de kritiek rondom de tijd benodigd voor het plaatsen van een inzet, niet uit hoelang een ronde precies duurt.

Nadelen van speed roulette

Maar het is niet alleen de korte tijd voor het plaatsen van een inzet wat nadelig kan werken. De tien seconden zorgen er ook voor dat je opeens 60 rondes per uur kan spelen, waardoor je ook veel meer kunt verliezen als je pech hebt. Als je auto-play aan hebt staan en je zet dus iedere ronde een vast bedrag in, dan kan je binnen korte tijd veel te veel geld inzetten.

Het is daarom niet verstandig om met een dergelijke auto-play functie Speed Roulette te spelen. Als je ook maar even naar het toilet gaat wanneer de auto-play functie aanstaat, riskeer je al dat je veel geld kunt verliezen. Want in 5 minuten zijn er zo weer 30 rondes voorbij. Met 5 euro per ronde kan dat 150 euro betekenen als je niet wint.

Daarom is het slim om stil te staan bij wat Speed roulette kan doen voor jouw bankroll – positief en negatief.