De Martingale strategie is een van de bekendste strategieën die we ooit hebben gezien bij online roulette. Helaas is het onbekend wanneer we de strategie het eerst konden verwelkomen. Maar als we volgens kenners een jaar mogen kiezen, zal het rond de 18e eeuw zijn dat er voor het eerst over de Martingale strategie gesproken werd.

Tegenwoordig maken steeds meer spelers gebruik van de strategie. Echter doen zij dat niet alleen voor roulette, maar ook voor andere spellen.

Zo ook blackjack, naast roulette een van de meest gespeelde spellen. Dat komt onder andere doordat ook online er zoveel alternatieven online te vinden zijn.

Ik kan er dan ook niet meer omheen. Blackjack en martingale zijn een betere samenwerking dan veel andere toepassingen. Dat Martingale nu ook voor blackjack waarde heeft, is meer dan logisch.

Werking Martingale roulette

Voor de velen die nog niet bekend zijn met Martingale, is het hoog tijd dat er een uitleg komt. Martingale is een uiterst eenvoudige strategie en juist daarom maken velen er gebruik van.

Ten eerste is Martingale ideaal om verliezen terug te winnen. Zoals je bij de Martingale uitleg zal ontdekken, dient het vooral om verliezen te verdubbelen totdat er een schappelijke winst is.

Iedere ronde dat je roulette speelt en gaat Martingale, verdubbel jij je inzet. Neem bijvoorbeeld de situatie waarin je start met 1 euro. Met de Martingale strategie speel je alleen op de simpele kansen. Dat zijn dus alleen de even/oneven, rood/zwart en laag en hoog. Laag en hoog staan bij roulette natuurlijk voor 1-18 met laag en 19-36 met hoog.

Als je start met 1 euro, dan zet je de 1e euro in op rood of zwart. Iedere daaropvolgende ronde, ongeacht winst of verlies, verdubbel je. Dus de tweede ronde zet je 2 euro in, daarna 4, daarna 8 en je gaat door totdat je een bedrag bereikt waar jij tevreden mee bent.

Het is weliswaar lastig om een goed punt aan te wijzen waar jij stopt, aangezien het aanlokkelijk is om juist langer door te gaan.

Blackjack en Martingale

Bij Blackjack kan je natuurlijk ook martingalen door gewoon iedere ronde dat je blackjackt, je inzet te verdubbelen. Bij blackjack is de kans vooraf gezien vaak ook rond de 50 procent dat je wint of verliest. Hierdoor is de simpele kans van roulette te vergelijken met die van blackjack. En dat zorgt er simpelweg voor dat je eenvoudig kunt Martingalen bij blackjack!