Er zijn natuurlijk zowel mannen als vrouwen die wel eens gokken en dat is niet zo raar. Gokken is immers een leuk tijdsverdrijf en je kan er ook nog eens een leuke prijs mee winnen. Maar gokken mannen eigenlijk meer of vrouwen? En zijn er nog meer verschillen? Zijn er trouwens gokspelletjes zoals roulette alleen voor mannen of vrouwen? Lees snel verder om het antwoord op deze vragen te weten te komen.vrouwen-in-het-casino

Wie gokt er meer?

Er bestaat een hoop speculatie over de vraag wie eigenlijk meer gokt. Zijn het de mannen of de vrouwen? Veel mensen zullen waarschijnlijk mannen zeggen, maar zijn er meer mannen die gokken of zetten ze meer in? Helaas is er niet echt een duidelijk antwoord op deze vragen. Wij vermoeden dat mannen misschien iets meer gokken dan vrouwen en ook meer inzetten. Maar dit verschilt natuurlijk ook per leeftijd. Het maakt natuurlijk niet echt uit, want iedereen kan lekker genieten van gokken, of je nu man of vrouw bent!

Zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen tijdens het gokken?

Een anderen vraag die veel mensen zichzelf afvragen is, zijn er eigenlijk verschillen tussen mannen en vrouwens tijdens het gokken? Dit is niet een hele rare vraag, want mannen en vrouwen verschillen natuurlijk aardig van elkaar. Ook hier is niet heel veel onderzoek naar gedaan, dus we kunnen alleen maar vertellen wat wij zelf denken. Wij denken dat mannen waarschijnlijk iets sneller en agressiever spelen dan vrouwen. Vrouwen aan de anderen kant spelen waarschijnlijk iets voorzichtiger en kunnen langer spelen met hetzelfde bedrag. Dit neemt natuurlijk niet weg dat iedereen verschilt en dat we niet te grote aannames kunnen doen. Aan het eind van de dag is het belangrijk om lekker te genieten van het gokken en je niet teveel zorgen te maken over hoe anderen verwachten dat je gokt.

Bestaan er mannen- en vrouwenspellen?

Er bestaan veel stereotypes over gokken en geslacht. Zou zouden mannen alleen maar poker en blackjack spelen en is bingo een typisch spelletje voor vrouwen. Alle vrouwen zitten alleen maar achter de slot machines, terwijl de mannen aan de roulettetafel hangen. Dat is natuurlijk grote onzin, want er zijn geen spellen die alleen maar voor mannen of vrouwen zijn. Zo is één van de beste pokerspelers uit Nederland een vrouw (Fatima Moreira de Melo) en zijn er veel mannen die lekker genieten van een potje bingo.

Het is dus niet belangrijk of je man of vrouw bent. Als je lekker een potje bingo of blackjack wil spelen, moet je dat gewoon doen. Er bestaan namelijk geen mannen- of vrouwenspellen, of toch wel? ! Iedereen kan lekker spelen wat hij of zij zelf wilt.