Let op de kleintjes bij roulette, wat is dat nou weer voor een uitspraak? Toen ik deze zin voor het eerst opschreef dacht ik bij mijzelf, het is een vrij opmerkelijke stelling, maar het past uitstekend bij het idee van wat jij verderop kunt lezen. Met op de kleintjes bij roulette letten bedoel ik namelijk dat je ook de kleine verliezen moet meerekenen als verlies en de kleine winsten moet koesteren. Vaak nemen we alleen de grote winsten en verliezen mee, waardoor we een compleet vertekend beeld van onze gokprestaties krijgen. Hoe kan jij op de kleintjes bij roulette letten?

Waarom vind ik dit zo belangrijk?

Misschien lees jij dit artikel wel en vraag jij je af waar ik het nu weer over heb. Echter is bewezen dat de kleine verliezen er vaak voor zorgen dat spelers een totaal vertekend beeld hebben van de geleden verliezen. Je kan het je ook wel inbeelden dat je op deze manier niet door hebt hoeveel er precies verloren is, maar dat het verschil zo groot is?

In principe zullen kleine verliezen goed zijn voor 25 procent van je verlies. Dat klinkt niet als heel veel, maar wel als je beseft dat je waarschijnlijk alweer vergeten bent dat deze 25 procent geleden is. Als jij de 25 procent zou voorkomen en mogelijk om zou zetten in kleine winsten, dan zouden de grote verliezen op termijn mogelijk ook omgezet kunnen worden in winsten.

Hoe kan jij kleine verliezen voorkomen?

Het voorkomen van kleine verliezen doe je door te erkennen dat je ze maakt. Dat is namelijk de eerste stap. Als jij weet hoeveel onnodige verliezen je wel niet maakt door bijvoorbeeld niet op te letten of door te veel in te zetten, kan jij hier ook wat aan doen.

De belangrijkste stap in dit geheel is het bijhouden van al je verliezen per keer. Iedere keer dat jij vanaf vandaag het casino ingaat, ga jij bijhouden hoeveel je wint of verliest. Of dat verlies nu een paar cent is of honderd euro, je moet bij gaan houden hoeveel je per bezoek verliest of wint. Zo kan je namelijk op termijn ontdekken met welke strategieën je wint en wanneer het juist minder gaat. Data kunnen ervoor zorgen dat jij je eigen spel beter begrijpt en je aanpassingen kan doorvoeren. Hierdoor kan je zelf keuzes maken en laat je niet je budget aan het lot over.

Wat moet ik dan doen?

Richt je op het maken van kleine winsten en laat de grote winsten even liggen. Als jij je namelijk niet meer op de grote winsten richt, hoef je ook niet meer te rekenen op grote verliezen. Je neemt namelijk netto minder risico wat betekent dat de kosten ook lager zullen worden. Deze wisselwerking wordt ook door de echte roulette professionals gebruikt.