Waarschijnlijk had je niet helemaal gerekend dat jouw bankroll je beste vriend moet zijn. Beter nog, waarschijnlijk had jij verwacht dat je beter iemand anders als je beste vriend had kunnen hebben. Dat klopt, maar niet als je in het casino bent. Het maakt niet uit of je online of offline gokt, je bankroll moet je als je beste vriend met een slok op in de gaten houden.

Als jij voortdurend aan je bankroll denkt, zal een vermindering snel opgemerkt worden. Dit lijkt een simpel principe dat eenvoudig op te volgen is, maar dat is het overduidelijk niet.

Opbouwen van de vriendschap

Deze nieuwe vriendschap zal even wat tijd nodig hebben om opgebouwd te worden. Want je zal vast niet gewend zijn om je bankroll zo goed in de gaten te houden dat je hem als ‘beste vriend’ gaat zien.

Dit is ontzettend belangrijk om verschillende redenen:

  • Je bankroll staat voor de huidige staat van je gokactiviteiten. De enige graadmeter van hoe je het met gokken doet, is op dat moment je bankroll.
  • Met stijgingen en dalingen weet je precies wanneer je iets fout doet. Wanneer je op tijd herkent dat er een forse daling is, kan je nog actie ondernemen. Doe je dat niet, dan zou je zomaar al op een bedrag uitgekomen kunnen zijn waarmee je niet meer op winst zal uitkomen.
  • Staat jouw bankroll meer dan positief, dan weet je dat jouw avondje gokken moet worden afgesloten. Een gokker die op tijd stopt, is een gokker die slim heeft gespeeld. Onderschat niet hoe belangrijk het is om met gokken op tijd te stoppen, het levert je meer geld op dan je zou denken.

Begrip voor je vriend

Als je begrijp hebt voor je beste vriend, besef je ook dat je niet te veel van je bankroll moet vragen. Zo is het verre van slim om grote delen van je bankroll op het begin in te zetten.

Waar veel gokkers maar al te vaak de fout mee ingaan, is dat ze te veel inzetten. Ze kijken niet goed naar de hoogte van hun bankroll, waardoor er snel veel geld doorheen wordt gegokt.

Pak een percentage van je bankroll waarmee je iedere ronde gokt. Dit kan tussen de 2 en 5 procent zijn. Als we bijvoorbeeld een bankroll van 500 euro pakken, zal een inzet van maximaal 25 euro tot een minimale inzet van 10 euro geoorloofd zijn. Ook 5 euro zou als inzet kunnen worden gebruikt, afhankelijk van het bedrag dat jij precies wil winnen.

Gokken moet worden gezien als een serieuze activiteit. Vergeet niet dat je met geld speelt en je voorzichtig te werk moet gaan. Anders kan je het zomaar eens allemaal verliezen.