Op een website die de naam online roulette draagt, moet je vast wel kunnen vinden of online roulette wordt gezien als gokken toch? Eigenlijk heb ik daar helemaal geen makkelijk antwoord voor, zoals je straks ook kunt lezen. Natuurlijk is het spel roulette een kansspel en daarmee ook een gokspel, maar dat betekent niet dat als je zonder verstand speelt je op hetzelfde resultaat uitkomt. Want tussen de verschillende speelstijlen door zie je toch al snel dat sommige spelers beter zijn dan andere spelers. Dat betekent dus dat het niet alleen maar over gokken gaat, maar ook over andere vaardigheden.

Vanuit het gok oogpunt

Theoretisch gezien is roulette een 100 procent gok- en kansspel. Je kan (legaal) onmogelijk voorspellen wat de uitkomst gaat worden. Je weet simpelweg nooit welk getal gaat vallen en wanneer. Iedere ronde dat jij een inzet plaatst, gok jij dus op een bepaalde uitkomst die jij onmogelijk kan voorspellen.

Tijdens de rijke geschiedenis van roulette zijn er meerdere keren spelers geweest die beweerden dat zij roulette konden voorspellen. Sommige van deze spelers hadden gelijk, echter deden zij dit op een illegale manier. Een klassiek voorbeeld is het vinden van een afwijking aan het roulettewiel. Een afwijking zorgt er bijvoorbeeld voor dat iedere honderd rondes hetzelfde patroon terugkomt. Als jij het patroon herkent, zou je dus altijd weten wat er de 101e ronde als getal gaat vallen, namelijk hetzelfde getal als de 1e ronde.

Deze afwijkingen waar ik het over heb komen al meer dan 80 jaar niet meer voor. Als er tegenwoordig nog een afwijking aan een roulettewiel te vinden zou zijn, zou dat zijn op basis van een reeks van honderdduizenden getallen. En ook dan weet je nooit zeker of je echt een reeks aan het bekijken bent, of een geval van puur toeval.

Met de komst van online roulette is het in principe helemaal onmogelijk geworden om een afwijking te vinden. Ten eerste kijk je negen van de tien keer tegen een ‘grafisch’ roulettewiel aan waarvan het wiel dus slechts een video loop is die zich elke ronde afspeelt. Het vinden van een afwijking zal dus met die gedachte niet lukken.

Ook maken online roulette wielen gebruik van een zogenaamde Random Number Generator. Deze technologie, die we ook kunnen terugvinden in gokkasten, zorgt ervoor dat er iedere ronde tot een duizendste procent nauwkeurig een willekeurige uitkomst wordt gegenereerd. Het gevolg hiervan is dat je dus niet kan voorspellen welk getal er komt, iedere keer gaat de technologie achter de RNG opnieuw aan het werk en zorgen zij voor een willekeurige uitkomst.

Slim spelen van online roulette

Wat je wel moet beseffen, is dat je door slim spelen je verliezen kunt beperken en daardoor eerder wint. Een speler die altijd doorspeelt tot zijn geld op is, kan je natuurlijk geen slimme speler noemen. Wanneer je dus slimmer speelt dan andere spelers, is de kans groter dat jij bijvoorbeeld wel op tijd stopt of dat je herkent op welk punt je niet meer hoger kan.