Kinderen in China vinden het een geweldig spel: Honor of Kings. Het spel zou te vergelijken zijn met spellen als World of Warcraft en League of Legends in termen als hoe verslavend het spel is. En nu het spel ook naar Nederland lijkt te komen, gaat voor ons de vraag op hoe verslavend dit spel eigenlijk is. Is de komst van Honor of Kings goed of moeten we juist regels opstellen zoals in China ook is gedaan?
We bespreken in dit artikel het fenomeen dat Honor of Kings heet. Door te kijken naar de laatste ontwikkelingen op de Chinese markt ontdekken we of Honor of Kings gezien mag worden als een gokspel.
Chinese jongeren verslaafd
Ontwikkelaar Tencent reageerde afgelopen week eindelijk op de vele nieuwsberichten nadat het al meerdere keren was gevraagd hoe het met de verslaafde spelers om zou gaan. Kritiek nam toe, tot aan het moment dat zelfs Tencent doorhad dat enige onderbouwing op zijn plaats was.
Als maatregel heeft Tencent nu ingesteld dat spelers onder 12 jaar maximaal 1 uur per dag het spel mogen spelen. Spelers tussen 12 en 18 mogen slechts twee uur het spel spelen. Niet echt leuk als je dus een fan van het spel bent.
Honor of Kings is een enorme hit in China, met meer dan 160 miljoen spelers dat het spel maandelijks speelt. Ook rankt het als best verdienende spel in de Apple Store, als we de onderzoeksfirma App Mania mogen geloven.
Toch daalde het aandeel van Tencent met maar liefst 4 procent na dit nieuws, wat mede komt door de negatieve aandacht omtrent het conglomeraat.
Nieuwe regels, helpt dat?
De nieuwe regels gaan absoluut verandering brengen in het speelgedrag van jongen spelers. Ook na 9 uur s avonds zal het voor spelers onder 12 niet mogelijk worden om in te loggen. Dat is ongekend voor een video spel, laat staan een spel dat gespeeld wordt op de mobiele telefoon.
Er zijn diverse voorbeelden van kinderen die ondertussen heel veel geld hebben uitgegeven aan het spel. Zo had een 10 jarige jongen de creditcard van zijn moeder gebruikt om meer dan 8500 dollar aan het spel uit te geven. Ook zijn er diverse onderdelen in het spel aanwezig waar content voor volwassenen in verwerkt zit. Nee bepaald een goed spel om je kind van tien jaar dus te laten spelen.
De maker van Honor of Kings is van mening dat het spel geen kwaad doet en spelers een leuke tijd laat beleven. Of iedereen het daar mee eens is, is nog te bevragen.