Je hebt de reclames van Bux vast voorbij zien komen. Maak de juiste investering en wie weet lig jij volgende zomer wel te zonnen aan je eigen zwembad. Alles komt over als een slimme belegging. Want jij weet het beter dan de markt, toch?

Zo rooskleurig is de wereld jammer genoeg niet. Als iedereen de financiële markten zou kunnen voorspellen, zou Nederland vol met miljonairs zitten.

Bux is eigen niets meer dan een app waarmee je kunt gokken. Het grote verschil met deze app en een gok app zou volgens de oprichters zijn dat je weloverwogen keuzes kunt maken waar je zelf invloed op kan hebben. Ook kunnen zij zich dekken onder hun financiële vergunning afgegeven door de AFM.

Waarom mag een app als Bux wel de markt op maar worden online casino apps geweerd?

Wat is Bux voor een app?

Voor de lezers die nog niet van de vele Bux advertenties onder de indruk zijn een korte uitleg over Bux. Bux is een app waarmee je kunt ‘gokken’ of een aandeel omhoog of omlaag gaat. Hierbij kan je voor de nominale waarde kiezen, of een multiplier aanzetten. Stijgt een aandeel vijf procent en staat er een multiplier van 5 aan, dan betekent dit dat je 25 procent op de koerswinst pakt.

Daalt het aandeel met 5 procent en heb je een multiplier aan, dan zorgt dit voor een verlies van 25 procent.

Bij normale brokers zijn er meerdere financiële producten mogelijk, zoals swaps en andere opties. Bux, dat zichzelf maar al te graag ziet als een broker, kan je uitsluitend hoger of lager inzetten. Hierdoor is het volgens ons een verkapte gok app geworden.

Waarom Bux wel en Gok apps niet?

Bux heeft vorig jaar een vergunning van de Autoriteit Financiële Markt gekregen waardoor het legaal haar diensten mag aanbieden aan het Nederlandse volk. Ondertussen zou Bux meer dan honderdduizend mensen bedienen, wat betekent dat er al veel gebruik wordt gemaakt van de app.

Hoe de app zich de komende jaren zal ontwikkelen is weliswaar bekend. Gaat het meer opties aanbieden? Blijft de overheid de licentie vasthouden waar het momenteel gebruik van maakt?

Het verschil tussen Bux en een gemiddelde gok app is lastig te vinden. Beide zijn gericht op het inzetten van bedragen op situaties die niet in te schatten zijn. Waarom mag het een dan wel, en het ander niet?