Pas jij in het profiel van een roulette speler die via een van de populaire zoekmachines op zoek is naar de definitieve uitleg van Franse roulette? De Dikke van Dale gaat je niet helpen, maar de informatie uit dit artikel wel.

Zoals Van Gogh de bloemen op de muur schilderde en Gerrit Rietveld een bijzondere stoel maakte, gebruik ik de woorden uit onze eeuwenoude taal om jou een tweehonderd jaar oud spel uit te leggen.

Want inderdaad, Franse roulette is een oud maar bijzonder mooi spel dat iedereen moet kennen. Gebruik daarom mijn uitleg om het spel te leren en er beter in te worden. Want dat verdient dit spel, en jij ook.

De mogelijkheden?

Als je voor het allereerst in jouw leven een roulette tafel te zien krijgt, zal je zonder twijfel schrikken. Het bord ziet er groots en complex uit, mogelijk veroorzaakt door het grote aantal tekens dat wordt weergegeven.

Schrik echter niet, want al deze inzetcombinaties zijn eenvoudig uit te leggen. Wanneer je op een van deze vakjes een inzet plaatst, betekent dit dat je op een getal of een combinatie van verschillende getallen inzet.

De weergegeven getallen 0 t/m 36 kan je allemaal los op inzetten. Wanneer je inzet op een getal en je wint, krijg je 36 keer je inzet terug. Dat betekent dat je 35 keer je inzet wint, en dus ook je inzet. Een inzet van 5 euro op een getal dat ook daadwerkelijk valt, levert jou dan 175 euro op.

Verder zie je tal van verschillende vakken staan. Laten we beginnen met de kolommen en rijen. Iedere kolom laat jou op twaalf aparte getallen inzetten. Datzelfde gaat op voor de rijen, waarmee je op de rijen van twaalf getallen inzet. Een geslaagde inzet zorgt dat jij je inzet drie keer terugkrijgt.

Daaronder zijn de populairste rijen te vinden, de inzetten op kleuren en andere grote combinaties. De twee gekleurde vlakken, rood en zwart, betekenen beide een inzet op alle zwarte of rode getallen. Een goed gegokte inzet resulteert in een verdubbeling van de geplaatste inzet. Het getal 0 hoort niet bij de zwarte en rode getallen, dit is namelijk een groen getal. Valt het getal 0, dan gaat dus geen van de inzetten op rood of zwart uitbetalen.

Tenslotte is er nog een inzet mogelijk op oneven en even getallen (odd en even). Ook hier gaat jouw inzet verdubbelen wanneer jij juist gokt. Datzelfde geldt voor de lage en hoge getallen, samengevat als 1-18 en 19-36.

Dat zijn de belangrijkste inzetmogelijkheden van Franse roulette!

Wil je meer weten over dit geweldige spel? Check dan de rest van deze website voor de beste online roulette tips.