Een zeer handig onderdeel van het online casino waar maar weinig mensen gebruik van maken: autoplay. Bij vrijwel ieder spel kan je gebruik maken van autoplay en dat levert meer voordelen op dan dat je zou denken. Omdat niet iedereen weet hoe en waarom je autoplay moet gebruiken, is in dit artikel alles over deze handige functie te lezen. Het kost je niets maar levert je vaak juist meer op. De voor- en nadelen van autoplay en de manier waarop je autoplay gebruikt lees je hier!

Waarom jij autoplay moet gebruiken

Autoplay is een functie waar al jaren professionele online gokkers om vroegen. Met de komst van autoplay, is het opeens mogelijk veel eenvoudiger strategieën te testen en dat is natuurlijk precies wat de profs willen.

Je zult niet zomaar de autoplay functie tegenkomen als je er niet naar opzoek bent. Alleen bij de allernieuwste slotmachines, heeft autoplay een prominente plek gekregen.

Door gebruik te maken van autoplay, is het straks niet meer nodig om iedere seconde van het spel achter je computer of smartphone te zitten. Je kunt gewoon even een wasje draaien of iets anders doen terwijl de computer jouw laatste inzet blijft plaatsen.

Een ander voordeel van autoplay, is dat je gedisciplineerder kunt spelen. Vind je het lastig om normaal na een verlies de drang om hoger in te zetten tegen te gaan? Dan is dat nu een situatie die niet meer voorkomt. Doordat je autoplay laat draaien, zal je niet in een situatie komen waar je na een verlies handmatig gaat proberen je inzet nog verder op te hogen.

Speel je met autoplay, dan zal je niet zomaar even je inzet kunnen verdubbelen. Je stelt netjes van te voren in hoeveel rondes je gebruik wilt maken van autoplay op basis van je laatste inzet. Vooraf kan je dan precies uitrekenen hoeveel je maximaal aan deze autoplay ronde kunt kwijt zijn.

Ten slotte is autoplay handig voor het testen van diverse strategieën. Je kunt op meerdere tafels autoplay gebruiken en voor meerdere rondes laten draaien. Als je een strategie 1000 rondes hebt laten draaien, weet je bijvoorbeeld al snel of een strategie wel of niet goed bruikbaar is.

Op welke spellen kan je autoplay gebruiken

Er zijn tegenwoordig aardig wat spellen waar je met autoplay op kan spelen. Zo is roulette misschien wel het beste voorbeeld, aangezien je daar het beste gebruik van autoplay kunt maken. Dat komt doordat de roulette strategieën het best te testen zijn op basis van honderden rondes. Een slotmachine strategie is wat minder makkelijk te vormen op basis van veel rondes, terwijl dat bij roulette wel zo is.

Spellen waarbij autoplay niet mogelijk is, zijn onder andere multi poker en blackjack. Dit komt natuurlijk doordat er meerdere keuzes gedurende het spel gemaakt moeten worden.