Nu het steeds normaler begint te worden om vanaf onze mobieltjes te gokken, vraag je je ook wel eens af of dit echt wel zo veilig is. Want ook online roulette kan je vanaf je mobiel spelen. Of dat nu een tablet of smartphone is. Alleen is online roulette net zo veilig als je het op een computer speelt?

Deze twijfels zijn niet onredelijk. Je bent waarschijnlijk nog niet goed bekend met mobiel gokken en dan zal het een grote stap lijken om dit voor het eerst te doen.

Ik kan je al vertellen dat online roulette veilig is op je smartphone. Maar er zijn wel degelijk andere gevaren waar je mee te maken kan krijgen.

Online roulette op je smartphone is net zo veilig te spelen als op je computer

Al lijkt dat apparaatje van je nog zo klein, het is minstens net zo sterk als de computer die enkele jaren nog in je woonkamer stond.

Met dit feitje probeer ik je een beeld te geven van wat er nu met je mobiel mogelijk is. Want dat kleine apparaatje is net zo veilig en sterk als jouw oude computer.

Spelen van online roulette op jouw smartphone is dus wel degelijk veilig. Dezelfde mechanismes kunnen in stelling worden gezet om jouw spelervaring zo veilig mogelijk te maken.

En dat is wel zo fijn als je geld op het spel zet. Maar voordat je dat doet, wil ik je aanraden om de onderstaande tips te lezen. Als je dan mobiel roulette gaat spelen voorkom je dat je de grootste fouten kan begaan.

Neem geruime tijd om keuzes te maken

Ik heb in alle artikelen over smartphone roulette het al over dit risico gehad. Mobiel roulette kan gevaarlijk zijn wanneer je er te weinig tijd voor neemt.

Jouw scherm is aanzienlijk kleiner dan een computerscherm en je wordt door het casino gemotiveerd om snel te spelen.

Maar als jij dit doet, wordt de kans dat je een foutje maakt tegelijk ook veel groter.

Want je kunt met een misklik al een grote inzet plaatsen die je helemaal niet had willen plaatsen. En dan kan het online roulette wiel al beginnen met draaien voordat je het door hebt.

Geef daarom het spel de kans, maar neem wel je tijd bij het plaatsen van inzetten. Dan komt het je nooit te duur te staan.