Je hoort het professionele gokkers altijd zeggen: wil je winnen, dan moet je ergens een edge zien te vinden. Dit is het geval bij poker, paardenrennen en zeker bij gokken op voetbalwedstrijden. In Nederland zijn we het meest geïnteresseerd in gokken op voetbalwedstrijden. We willen weten waar we informatie kunnen krijgen zodat we een extra voordeel op de bookmaker hebben.

Ik kan je helaas geen doorgronde tips geven waarmee je gegarandeerd een edge gaat krijgen op sportgokken. Wat ik je wel kan vertellen, zijn manieren om meer in de buurt te komen van een edge.

Lees mijn tips en speel jezelf richting een winnend voordeel!

Wat je moet weten

Het vinden van een edge is ongelofelijk lastig. Als je echter een edge gevonden hebt, betekent dit waarschijnlijk dat je vaker van je edge gebruik kunt maken. Ik zal je een voorbeeld geven van een edge waar je zelfs bij een spel als roulette veel aan zou hebben.

VVV Venlo weet ieder jaar weer te winnen van Helmond Sport. Ook dit jaar heeft VVV Venlo gewonnen in de heenwedstrijd, wat betekent dat de odds meestal in het voordeel zullen zijn van VVV Venlo.

Er zijn echter diverse redenen waarom de odds een vertekend beeld weergeven.

  1. De odds kunnen jou een edge geven doordat jij ergens hebt gelezen dat de beste speler van VVV Venlo zeer blessuregevoelig is of net terugkomt van een blessure. Toen Jorgensen van Feyenoord geblesseerd raakte, viel het scorend vermogen van het team weg. Diverse experts hadden deze voorspelling al eerder gedaan, waardoor jij had kunnen weten dat Feyenoord minder sterk aan de wedstrijd zou beginnen. Feyenoord had echter lage odds, terwijl Jorgensen op het punt stond om geblesseerd te raken. Had jij dit geweten, dan had je waarschijnlijk het verlies van Feyenoord, dat twee keer op rij verloor, kunnen voorspellen.
  2. Een andere manier dat de odds niet in verhouding kunnen staan met jouw informatie, is wanneer je de opstellingen en player-to-player resultaten tegenover elkaar zet. Heeft in dit geval Helmond Sport een hele andere formatie en opstelling dan de heenwedstrijd? Dan zullen de kansen veel onvoorspelbaarder zijn. Dit moet jou de info geven om juist te kiezen voor een agressievere speelstijl en in te zetten op Helmond Sport, is het niet met een lage inzet.
  3. Het team in kwestie heeft al veel wedstrijden op rij verloren waardoor het een zeer hoge odd heeft. De kans dat Helmond Sport na 10 verloren wedstrijden op rij wint, is klein. Alleen is de kans echt zo klein als dat de odd doet vermoeden? Reken het uit en mogelijk weet jij een edge te vinden in dit kleine hoekje.