Johan Nootenboom had al zijn hele leven pech en een beetje geluk zorgen er ooit voor dat hij nog dieper in de problemen kwam. Het verhaal van Johan Nootenboom is treurig en opmerkelijk tegelijk, want een Nederlander die ervoor kiest om in San Remo zijn laatste geluk te beproeven kan niet onopgemerkt blijven. Johan Nootenboom heeft een behoorlijk tumultueus leven gehad met tal van up’s en down’s, wat ons doet vermoeden dat Johan wel gedoemd was om vroeg of laat groots te verliezen. Dit bijzondere verhaal was te lezen in de laatste editie van Gamblers United, een magazine gericht op het helpen van gokverslaafden. Benieuwd naar het verhaal van Johan Nootenboom? Lees dan snel verder.

Wat gebeurde er?

Johan was al langere tijd gokverslaafd en was verliefd op paardenrennen. Jarenlang was hij iedere dag bij de racetrack te vinden, zelfs als er geen wedstrijden waren. Hij was continu met andere gasten aan het brainstormen op welk paard ze nu weer moesten inzetten en hoe ze ervoor konden zorgen dat zij het juiste paard zouden kiezen.

Keer op keer besloot Johan in te zetten en vrijwel altijd verloor hij. Zijn vrienden en familie dacht dat Johan dit alles kon bekostigen doordat hij een fatsoenlijke baan als tussenpersoon had bij een grote verzekeringsinstantie, echter bleek dit alles niet waar te zijn. Johan was namelijk al meer dan drie jaar geleden ontslagen en leefde door mensen op te lichten.

Johan begon met het oplichten toen hij doorhad dat je spullen op rekening kon bestellen bij cataloguswebshops als Wehkamp en BCC. Als Johan de spullen bestelde besloot hij daarna direct de spullen op Marktplaats te zetten en met het verdiende cash geld weer naar de racetrack af te reizen. Hier plaatste hij vrijwel direct alles op één paard in de hoop om het grote geld te winnen.

De deurwaarders kwamen wel maar Johan stelde de betalingen altijd uit of betaalde de deurwaarders weer met het geld van een andere oplichting waarmee hij later weer in de problemen zou komen.

De reis naar San Remo

Toen Johan echt geen uitweg meer zag besloot hij ervoor te kiezen om nog één grote laatste gok te doen en dan bij verlies zijn leven op te geven. Johan had in totaal nog 10.000 euro over van zijn laatste oplichting, hij had een partij ketels besteld en deze direct doorverkocht voor contant geld.

In San Remo besloot hij al zijn geld in te zetten op rood om vervolgens te hopen op een rood getal waarmee hij een deel van zijn problemen, bij winst, op zou kunnen lossen. Maar helaas liep het totaal anders en viel het getal 0.

Johan verloor alles en besloot dat het tijd was om afscheid te nemen van zijn leven, een verbazingwekkend besluit. Het enige wat Johan had hoeven te doen was hulp zoeken, echter bleek dit voor hem geen uitweg meer aangezien hij niet wou dat ooit iemand van zijn gokverslaving af zou weten.

Wat een bizar verhaal weer. .