Hoe kan je roulette het best in ons leven plaatsen? Want we spelen het spel wel, maar hebben we niet op nog veel meer plekken in ons leven voorbeelden waar roulette een belangrijke figuurlijke rol speelt? Natuurlijk wel, want we kunnen roulette zien als een gok die je neemt met de hoop op een fortuinlijke uitkomst. Dit is iets wat we in het dagelijkse leven maar al te vaak tegenkomen. Het leven is af en toe een gok en daar behoren wij zo optimaal mogelijk mee om te gaan. Vier voorbeelden van hoe je roulette ook in je leven terug ziet ontdek je in dit artikel.playing-Roulette11

Onvoorspelbare uitkomsten

Wat is een spel waarbij je nooit de uitkomst accuraat kan voorspellen? Inderdaad, roulette is het spel waar ik het over heb. Maar ook in het leven zijn er ontelbaar situaties waarvan we de uitkomst eigenlijk nooit weten. Laten we een makkelijk voorbeeld nemen; een voetbalwedstrijd.

Veel voetbalgokkers hopen voldoende kennis in huis te hebben om wedstrijden goed te voorspellen. Echter komt het maar al te vaak voor dat ze het fout hebben. Neem bijvoorbeeld de WK-wedstrijd Nederland-Spanje eens. Nederland stond na 30 minuten al met 0-1 achter en een gelijkspel was heel misschien nog wel mogelijk, maar wie had ooit een 5-1 eindstand verwacht? Inderdaad, helemaal niemand. Voetbal is soms net zoals roulette, je hebt geen idee wat de uitkomst gaat worden.

Maken van keuzes in het leven

Soms moet je in het leven een keuze maken en accepteren dat je niet weet wat de uitkomst wordt. Bijvoorbeeld bij het kiezen van een bepaalde opleiding of baan, je hebt van te voren geen idee of je keuze je windeieren gaat leggen of niet. Het is een gok die je neemt in de hoop op een goede uitkomst.

Ook bij een spel als roulette hoop je met een inzet te winnen, echter moet je een getal kiezen waarvan jij denkt dat je hiermee gaat winnen. Kortom, je maakt een keuze met in de hoop de best mogelijke keuze gemaakt te hebben. Het is een wirwar van keuzes waarin jij de beste keuze moet maken. Een bijna onmogelijke taak toch?

Waar brengt de avond ons?

Heb je al een keer een avond gehad waarvan je nog geen idee had hoe de avond zou eindigen? En eindigde de avond compleet anders dan dat je

ooit

verwacht had? Dit zijn voorbeelden van een psychologische roulette die gedurende de avond meerdere keren gedraaid wordt. Je staat voor tal van keuzes en iedere keuze die je maakt zorgt er weer voor dat je op een ander pad uitkomt, dat je misschien weer nieuwe mogelijkheden laat ontdekken of juist in benarde situaties terecht laat komen.

Het beheersen van situaties is niet mogelijk, maar goed omgaan met situaties is wat in deze vaak de meest fortuinlijke uitkomst biedt.Roulette gaat hopelijk jouw leven nog veel mooie gebeurtenissen brengen!