Omdat we roulette zien als een kansspel pur sang, moeten we wel concluderen dat geluk een belangrijke rol speelt bij het wel of niet winnen aan de roulettetafel. We zien geluk als het begunstigd zijn door een onvoorziene gebeurtenis. Er gebeurt iets dat normaliter niet in het voordeel van ontvanger zou uitkomen. Tevens wordt er geen invloed op geluk uitgeoefend. Je kan er niet voor zorgen dat jij meer of minder geluk hebt dan een ander. Dit is iets dat zonder eigen toedoen gebeurt.

images-66

Wat is geluk?

Zoals je al kon lezen is geluk iets waar jij zelf geen invloed op kan uitoefenen. Geluk overkomt je, het is niet mogelijk iets te doen waardoor jij meer geluk zou hebben dan een ander. We zien geluk als het winnen van de Lotto, roulette of een totaal ander kansspel. Per toeval een vervelende situatie vermijden zien we ook als geluk. De tegenhanger van geluk is pech, waar we allemaal wel eens last van hebben.

Geluk komt in behoorlijk wat talen terug en is vaak een mengelmoes van woorden die te herleiden zijn naar woorden als gelukkig en voldaan.

Wat doen mensen om ‘geluk’ te creëren?

We zien aan de roulettetafel de vreemdste gebruiken voorbijkomen om geluk te creëren. De meest voorkomende manier is het inzetten van een bedrag op een geluksgetal. Er zijn twee getallen die het meest overwogen worden als geluksgetal, namelijk de getallen 2 en 7. Ook het ongeluksgetal 13 wordt zeer regelmatig gekozen voor een inzet, vooral door de mensen die juist niet geloven in dergelijk bijgeloof.

Ook zijn er mensen die bepaalde rituelen hebben voordat zij roulette spelen. Zij willen bijvoorbeeld pas inzetten wanneer zij zeker weten dat zij hun rituelen op de juiste manier uitgevoerd hebben. Voorbeelden hiervan zijn gokkers die eerst het getal 2 willen zien langskomen of gokkers die alleen bij een dealer van een bepaalde afkomst willen gokken.

Kan ik zonder geluk ook winnen?

Het is natuurlijk mogelijk om zonder geluk ook bij roulette winnen. We hebben het hier over een spel waarbij de uitkomst bij kans is bepaald. Hierdoor weten we nooit welke getallen in de toekomst zullen vallen. Dit maakt het succesvol bespelen van de roulettetafel lastig, maar toch zeker niet onmogelijk.

Er zijn voldoende succesverhalen te vinden van roulettespelers die er keer op keer in slaagden aanzienlijke bedragen van het casino te winnen. Door lange termijn roulette strategieën effectief toe te passen was voor deze spelers mogelijk om hun inkomen te vergaren met het spelen van roulette.

Het gebruik van een roulette strategie zal niet zozeer jouw kansen om te winnen verhogen, maar wel jouw kansen om te verliezen verkleinen. Het bedrag dat jij zal verliezen bij het gebruik van een roulette strategie is aanzienlijk lager dan wanneer je geen roulette strategie zou gebruiken, indien de roulette strategie naar behoren wordt toegepast.