Het is de grootste competitie die we in ons land kennen: de Eredivisie. Dit jaar zullen nog meer spelers gokken op wedstrijden waar we met zijn allen in spanning naar kijken. Gaat de kampioen van vorig jaar de klus nogmaals klaren of we moeten we onze hoop zetten op de jonge vedettes van Ajax? Met Donny van de Beek en Frenkie de Jong hebben de Amsterdammers een sterke middenlinie in huis om de oude garde te vervangen.

PSV zou volgens velen ook grote kans moeten maken op het landskampioenschap. Maar hoe schat ik, Nadia, voetbalexpert ten top, de kansen in als we kijken naar wat er precies mogelijk is?

Wie gaat kampioen worden?

Als jij je TOTO dit jaar weer wekelijks gaat invullen zal jij diverse zaken bekijken om te bepalen welke keuzes je maakt. Indien je ook jaarlijks vooraf aangeeft wie landskampioen wordt en wie degradeert, is er nog een zaak waar je over moet nadenken.

Afgelopen jaar werd, met voldoende feest en bombarie, Feyenoord kampioen. Met een uitmuntend track record van de laatste 50 wedstrijden slaagde Feyenoord erin om op de laatste speeldag het kampioenschap binnen te slepen. Het was niet te vergelijken met de deceptie van Ajax in 2015.

Dit jaar heeft Feyenoord weer een sterk team. Diverse vaste krachten zijn verdwenen, zoals Kongolo en Karsdorp. Echter zijn er ook nieuwe spelers bijgekomen waar veel van wordt gewacht. Zo zullen de spelers Haps en Diks hun opwachting maken in het eerste elftal dat gaat proberen om weer de Eredivisie te winnen.

Ajax kan zich naar verwachting uitstekend meten met Feyenoord. Dolberg en Ziyech zijn beide niet vertrokken en kunnen ook dit jaar weer gaan proberen de topscorerslijst te bereiken. Met een nieuwe trainer, Keizer, mag er meer verwacht worden dan vorig jaar. Gaat Ajax dit jaar wel weer kampioen worden? We zullen het moeten ontdekken, want ook PSV mag niet vergeten worden.

PSV heeft vorig jaar absoluut de kansen laten liggen om te winnen om kampioen te worden. Al vroeg in de Eredivisie werden te veel wedstrijden verloren om nog kans te kunnen maken op het landskampioenschap.

Wie gaat degraderen?

Er zullen jammer genoeg ieder jaar weer teams moeten degraderen. Meestal degradeert er maar 1 team, indien de nacompetitie goed verloopt voor de teams uit de gevarenzone. Dit jaar komt VVV Venlo terug naar de Eredivisie. Veel kenners verwachten dat VVV maximaal een jaar in de Eredivisie te vinden zal zijn. Ook ik sluit mij bij deze verwachting aan.