Walter Fisher was maandenlang bezig aan een enorme upswing en won duizenden euro’s. Tussen januari 2016 tot bijna december van datzelfde jaar, won de poker-prof meer dan dat hij kon dromen. 2000 dollar werd bijna 100.000 aan de blackjacktafel, waardoor hij klaar was om ook aan de pokertafel te laten zien dat hij kon winnen.

Daar ging het echter fout, en verloor hij meer dan 200.000 dollar, waardoor er een een ton verlies op zijn naam stond. Hoe meer hij verloor, hoe dikker hij werd.

In minder dan een maand kwam Fisher 23 kilo aan. Geld weg, vet erbij. Wat moest hij nu?

185 centimer lang, 111 kilo

Toen hij voor het eerst in tijden bij de dokter kwam, kwamen ze samen tot de ontdekking dat Fisher maar liefst 111 kilo woog, en dat waren geen spieren. Complete cakes, pizza’s en steaks gingen zijn lichaam in. Bewegen deed hij niet, want hij zat dag en nacht aan de pokertafel.

Maar in december kwam er een zeer ambitieuze gokker die Fisher wel wilde motiveren. Hij bood hem aan om voor 100.000 dollar de weddenschap aan te gaan dat hij niet binnen zes maanden tijd zijn lichaamsvet zo drastisch kon verminderen dat het onder de 10 procent zou komen.

Fisher kreeg vertrouwen in de weddenschap en schakelde twee van zijn goede vrienden in: Dan Bilzerian en Bill Perkins. Beide vrienden legden de 50k per persoon in zodat Fisher de weddenschap kon plaatsen.

Voordat de maand over was, was er meer dan een miljoen dollar ingezet. Het geld werd veilig weggezet zodat het later eerlijk verdeeld kon worden, afhankelijk van de uitslag natuurlijk.

Maandenlang keihard diëten begon de norm te worden en binnen korte tijd viel Fisher tientallen kilo’s af. In samenwerking met diverse personal trainers lukte het hem om steeds verder te komen. Op zijn dieptepunt had Fisher een vetpercentage van 33 procent. Daar moest dus nog ruim 23 procent van af wilde hij de weddenschap winnen.

Dagenlang werd er hard getraind. Trainingen van zeer hoge intensiteit, zeven dagen per week. Daarna kwam er nog eens 45 minuten cardio per dag bij. Een dag van Fisher zag er dus als volgt uit;

  • 30 minuten High Intensity
  • 45 minuten Cardio
  • 60 minuten gewichten

Niet veel later ging Fisher al over tot 5 uur cardio per dag. Hij zat op een dieet met uitsluitend havermout en ei voor ontbijt. Ook werden diverse middelen genomen om zijn lichaam sterk te houden, aangezien het hoge aantal trainingen veel effect had op zijn lichaam.

En het resultaat?

Aan het einde van de rit heeft Fisher de weddenschap gewonnen, net als Perkins en Bilzerian. Meer dan 500.000 komt de kant van Fisher op en hij zal daarom ook een leuke zomer tegemoet komen.

Het vetpercentage dat Fisher na deze 6 maanden heeft kunnen behalen? Een luttele 8.8 procent. .