Online poker, voor veel mensen beter bekend als het spel waar sommige mensen stinkend rijk mee worden op basis van hun vaardigheden. Toch is het voor iedereen mogelijk om een pokeraar van hoog niveau te worden. Dit is echter wel afhankelijk van een groot aantal factoren, waarvan de belangrijkste in dit artikel beschreven worden. Want hoe is het eigenlijk mogelijk dat sommige mensen zoveel meer met poker winnen dan anderen? En wat moet jij precies doen om bij deze ‘pokerelite’ te komen? In dit artikel vertel ik je alles over het ‘pokergeheim’ en hoe jij een toppokeraar kunt worden!poker-fun

Jij bent zelf je grootste tegenstander.

Nee dit is geen motivational speech of motto, het is een zin die bij online poker vaker voorkomt. Of je nu in een online casino poker speelt of ergens anders, met online poker kan jij vooral verwachten dat je tegen je eigen geduld speelt. Want een belangrijk onderdeel van poker is geduld. Wat jou onderscheidt van al die professionele pokerspelers is dat zij al vele duizenden uren geoefend hebben en zo een vaardigheid hebben ontwikkeld waarmee zij een voordeel boven andere spelers hebben. Deze vaardigheid kan iedere pokerspeler ontwikkelen, zolang hij of zij maar weet hoe.

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Het belangrijkste onderdeel is en blijft oefening. Als jij voldoende online met poker oefent is het mogelijk om binnen enkele maanden resultaat te zien. Belangrijk is dat je nooit veel geld inzet, je moet beginnen met pokeren op de laagste inzet tafels. Hierdoor leer je hoe belangrijk het is om met een beperkt aantal ‘fiches’ te spelen. Je motiveert jezelf om op deze manier om te gaan met iets wat in online poker cruciaal is; geduld. Zonder geduld kan jij namelijk nooit ontdekken wat de patronen van bepaalde spelers zijn. Misschien zet de speler naast je wel telkens hetzelfde bedrag of percentage van de pot in als hij een goede hand heeft. Of als jij een patroon herkent waarin hij altijd bluft, weet je dat je in vrijwel iedere situatie hard kunt inzetten om zo een hand te winnen.

Het blijft een kans- én behendigheidsspel

Poker is uiteindelijk een mengelmoes van kans en behendigheid. Dit komt omdat je nooit weet welke kaarten er op tafel komen en je dus ook niet weet wat jouw exacte kans om te winnen is. Dit laatste zorgt er mede voor dat we er ook vanuit kunnen gaan dat het geen 100 procent kansspel is. Om iets een kansspel te laten zijn moet het namelijk een spel zijn waarbij van te voren de kans dat een bepaalde situatie ontstaat vast moet staan. Zo staat het bij (online) Roulette vast dat de kans dat rood valt 49,2%. Elke ronde is deze kans hetzelfde. Bij poker is dit niet zo omdat mensen tussentijds kunnen inzetten en de andere speler zo weg kunnen jagen of juist mee laten gaan.

Investeer daarom ontzettend veel tijd in je pokertraining en wie weet zien wij jou binnenkort wel terug op de World Series of Poker!