Bij het betreden van het casino weten we vaak nog niet hoe we het die avond gaan doen. Soms hebben we weliswaar een voorgevoel, maar we weten naarmate de jaren vorderen ook wel dat dat voorgevoel niet altijd klopt. Als we verliezen, dan kunnen we de reden van het verlies veelal herleiden naar een drietal problemen. Inderdaad, laten we voor het gemak dit drietal problemen noemen. Wanneer een probleem namelijk opgelost wordt, kan jij beginnen met winnen. Wat we uiteindelijk allemaal willen, is een goede winst, en hopelijk kan ik jou met de informatie die hieronder staat mee helpen.

Te laat stoppen

Vaak als we verliezen hebben we eerder op de avond op een goede winst gestaan. Dit is misschien wel het pijnlijkste dat er kan gebeuren als jij speelt, want van een goede winst naar een slecht verlies gaan is natuurlijk nooit leuk. Omdat we na een winst vaak nog meer willen winnen, komen we op het einde uit op een verlies. Het behalen van zo’n verlies is nooit leuk, en dus helemaal als het een vervolg is op een eerdere winst. Op tijd leren te stoppen met gokken is lastig en lukt maar weinig spelers. Het enige wat jij namelijk in zo’n situatie kunt doen, is vroeg de keuze nemen om na een winst te stoppen. Dat is de makkelijkste manier om van een winst ook echt een tastbare winst te maken. Een winst die jij mee naar huis kunt nemen.

Te hoge inzet plaatsen

Iedere ronde wil je meer winnen en je probeert dat door steeds hogere inzetten te plaatsen. Verlies je? Dan probeer je nog meer te winnen en je verlies terug te winnen door je inzet te verhogen. Doordat je dit meerdere keren doet, kom je uiteindelijk op een verlies uit. Dit verlies ligt behoorlijk voor de hand, want alleen als je echt diepe zakken zou hebben gehad zou je in staat zijn geweest om door te kunnen gokken totdat je alles zou hebben gewonnen. Je bent dus eigenlijk eindeloos aan het gokken, waardoor je maar hele tijd blijft hopen dat je toch nog een winst gaat behalen. Dit kost je meer geld dan je lief is, wat naar mijn mening alleen opgelost kan worden door af en toe een verlies te accepteren.

Budget verkeerd inschatten

Spelers die hun budget verkeerd inschatten zijn vaak na een paar rondes roulette hun geld al kwijt. Hierdoor kunnen ze onmogelijk hun geld deels terugwinnen en weten ze vaak ook niet hoe ze zo snel door hun budget zijn gegaan. Vaak ligt dit aan een te hoge begin inzet. De makkelijkste manier om dit probleem op te lossen is door aan lagere roulette tafels te spelen. Als je budget niet overeenkomst met de minimum inzet en je maar een paar rondes kunt spelen, is een switch naar een andere roulette tafel een beter idee. Kies voor een roulettetafel waarbij jouw budget tenminste 20 keer zo groot is als de minimuminzet, bijvoorbeeld 100 euro als minimum budget voor een 5 euro inzet tafel.