Iedere roulette strategie moet tenminste bestaan uit drie onderdelen, namelijk bruikbaarheid, overzichtelijkheid en verantwoordelijkheid. Van alle strategieën die ik in mijn leven voor de roulettetafel ben tegengekomen, voldoet maar een klein deel van de roulette strategieën aan deze drie voorwaarden. Er zijn echter ook strategieën die hier wel aan voldoen en zelfs op meerdere punten hoog scoren. Ik bespreek in dit artikel diverse strategieën waarbij ik de bovenste drie punten uitlicht. Vooral lees je waarom de drie bovenstaande waarden van zoveel belang zijn voor het vinden van een bruikbare roulette strategie.roulette

Bruikbaarheid

De bruikbaarheid van een strategie is waar enorm veel roulette strategieën op falen. De bruikbaarheid van een roulette strategie zit in de waarde die een roulette strategie vertegenwoordigd wanneer je de roulette strategie zou gebruiken in de praktijk. Veel roulette strategieën zijn eigenlijk alleen weggelegd voor spelers met een zeer hoog budget. Een voorbeeld hiervan is de Martingale strategie. De Martingale strategie is bijvoorbeeld door de verdubbelingsfactor een strategie die duizenden euro’s kan kosten om succesvol tot uitvoering te kunnen brengen. Hierdoor is de bruikbaarheid van deze roulette strategie laag, omdat spelers met een lager budget de Martingale roulette strategie nauwelijks kunnen toepassen. Zelfs vanaf een 10 cent tafel wordt het toepassen van de strategie al lastig, want wie heeft er zin om naar huis te gaan met een winst van 20 cent?

Overzichtelijkheid

Je zou het eerste instantie niet denken, maar het houden van overzicht tijdens je roulette activiteiten is ontzettend belangrijk. Waarom? Je hebt anders geen idee of de roulette strategie die je gebruikt effectief is of niet. Maar weinig roulette strategieën gebruiken een overzichtelijk terugkerend patroon. Roulette strategieën die dit wel doen, zoals de Pivot roulette strategie en de Ascot roulette strategie, maken het mogelijk om iedere ronde bij te houden hoeveel je hebt gewonnen met welke inzet. Wanneer je gebruik maakt van de GMAT roulette strategie of de Labouchere strategie, maak je iedere ronde van een andere inzetverdeling gebruik waardoor het bijhouden van je winsten en verliezen naar verhouding lastig is.

Verantwoordelijkheid

Ook de verantwoordelijkheid van een roulette strategie is van waarde bij het bepalen voor een goede roulette strategie. Doordat veel roulette strategieën geen einde kennen, kan je eindeloos doorspelen met de strategie. Wanneer dit het geval is, is het lastig om te ontdekken wanneer het tijd is om te stoppen met gokken. De roulette strategieën die gebruik maken van reeksen zorgen er daarentegen wel voor dat er een zicht komt op het moment dat je moet stoppen. De Labouchere strategie hanteert bijvoorbeeld een reeks waarbij je bij iedere ronde winst een getal afstreept. Wanneer je alle getallen hebt afgestreept dien je te stoppen en is de roulette strategie succesvol uitgevoerd. De oorspronkelijke vorm van de Martingale roulette strategie vertelt je niet wanneer je dient te stoppen, echter zijn er ook moderne versies te vinden die je hier wel meer over vertellen. Als je namelijk twee keer opeenvolgend wint, is het tijd om te stoppen en is de Martingale strategie naar behoren uitgevoerd.