In het casino zal je het spel Double Exposure Blackjack maar weinig tegenkomen. Voor een deel is het in staat om onze wensen te vullen van wat blackjack zou moeten zijn. Maar op een ander vlak, pakt het ons minstens net zo hard terug. Daarom is het maar de vraag of je Double Exposure Blackjack wel wilt spelen.

Ik leg je uit hoe het complete spel werkt en waarom het helemaal niet zo leuk is om te spelen. Een verraderlijk spel waar je niet in moet trappen. .

Benieuwd naar mijn kijk op Double Exposure Blackjack? Lees dan snel verder!

Regels van Double Exposure Blackjack

De eerste keer dat je Double Exposure Blackjack speelt zal je vast denken: Dit is voordelig, ik krijg twee kaarten van de dealer te zien!

Het klopt dat er inderdaad veel verschillen zijn tussen normale blackjack en Double Exposure Blackjack. Bij Double Exposure Blackjack zal iedereen, inclusief de dealer, twee kaarten krijgen. Je kunt dus veel beter inschatten of de dealer een hoge hand kan krijgen of zich dood gaat kopen. In veel gevallen zal het zelfs al mogelijk zijn om de complete hand van de dealer zien als er met twee kaarten een puntenaantal van tussen de 17 en 21 punten wordt bereikt.

Alleen hier hoort een enorme kanttekening bij.

Allereerst krijg jij bij blackjack niet 1,5 keer je inzet terug, maar slechts 1 keer. Het levert dus minder op om met de prachtige blackjack combinatie te beginnen.

Verder wint de dealer altijd als de dealer evenveel punten als de speler heeft. Gelijkspel komt vrij vaak voor bij blackjack, dus wordt steeds minder interessant om Double Exposure Blackjack te spelen.

Tenslotte kan je maar 1 keer dubbelen per ronde. Heb je dus twee ‘verdubbelwaardige’ handen, dan zal je kritisch moeten zijn en 1 van de 2 handen moeten kiezen om mee te verdubbelen. Helaas kan er niet twee keer voor de double gekozen worden.

Datzelfde geldt voor splitten bij Double Exposure Blackjack. Heb je twee maal een combinatie die je wel zou willen splitten, dan kan je dit slechts eenmalig per ronde doen.

Spelen of niet?

Ik raad iedereen af om Double Exposure Blackjack te spelen. Je kunt een stuk beter de normale vorm van blackjack spelen, waarbij de regels meer in jouw voordeel zijn dan bij Double Exposure Blackjack.