Of je nu een roulette liefhebber bent of niet, poker zal je zonder twijfel interesseren. Veel wat met poker te maken heeft, is op verschillende manieren terug te vinden in de gemiddelde roulette speler.

Daarom kijken we ook ieder jaar uit naar de finale tafel van het belangrijkste toernooi van het jaar: de World Series of Poker Main Event. Dit jaar kwamen maar liefst 7221 af op dit fenomeen en wisten er 1084 in het geld te komen. Met een inkoop van 10000 dollar moet je diep in de buidel tasten om te kunnen meespelen.

Na een volle week poker zijn er nog negen spelers over die allemaal kans maken op de hoofdprijs van 8.15 miljoen dollar. Wie gaat de prijs winnen? Wij bespreken de belangrijkste elementen van de finale tafel van de World Series of Poker!

Geen finale tafel in november meer

De laatste 10 jaar spraken we altijd over de negen van november, ofwel de November Nine. Voor het eerst in tien jaar hoeven we niet 4 maanden te wachten totdat we weten wie het Main Event wint. Dit jaar weet je dat al na vijf dagen. Amper twee dagen na de pre-final table play kunnen we alweer klaar gaan zitten voor de final table.

Vandaag, donderdag 20 juli begint de final table namelijk. Natuurlijk wel met een vertraging van 30 minuten omdat je anders de kaarten van andere spelers op beeld kan zien. Op donderdag zal er alleen gespeeld worden van 9 naar 6 spelers. Op vrijdag van 6 naar 3 en op zaterdag van 3 naar 1, ofwel de winnaar van het Main Event.

Voor wie moet je zijn?

Merkwaardig genoeg zijn twee van de negen spelers al eens eerder in de buurt gekomen van de hoofdprijs. Saout kwam in 2008 erg dichtbij door op de derde plek te eindigen. Datzelfde geldt voor Ben Lamb, hij eindigde in 2011 ook op de derde plek. Samen wonnen ze meer dan 7 miljoen dollar door op de derde plek te eindigen.

De enige amateur aan de tafel dit jaar is John Hesp, met op een na zoveel chips als de chipleader Blumstein. Met zijn 64-jaar zou Hesp ook wel een van de oudste winnaars ooit kunnen worden. En hij is niet als enige inwoner uit Londen aanwezig, want Saout en Pollack, de Fransman die momenteel vierde staat, wonen beide in Londen.

In totaal kwamen meer dan 120.000 spelers af op het complete WSOP toernooi. En al deze spelers kwamen uit een enorm aantal verschillende landen, maar liefst 111 landen waren actief in 74 evenementen. Bizar!