Ieder jaar kijken sportgokkers met smart uit naar de Super Bowl. Er is geen sportevenement waar zoveel geld op wordt ingezet als de echt Football finale van de States. Toen in 1991 de eerste Super Bowl finale werd gehouden trad Madonna op. Tegenwoordig wordt de Super Bowl vooral gebruikt om een statement te maken.

Ben je het niet eens met de huidige gang van zaken? Dan is dit meest bekeken evenement in Amerika ideaal om te gebruiken als podium. En daar hebben tal van artiesten dan ook gebruik van gemaakt.

Meerdere artiesten hebben afgezegd of de uitnodiging zelfs niet geaccepteerd om op te treden tijdens de Super Bowl Half Time show, ofwel tijdens de pauze. Wie zijn deze artiesten en waarom wilden ze niet optreden?

Jay-Z – 99 problems and the Super Bowl ain’t one

Lange tijd zou Jay-Z de artiest zijn die in 2015 de Super Bowl Half Time show op zich zou nemen. Al meerdere jaren kwamen er albums van kwaliteit uit en de rapper zou daarom perfect passen bij het imago van American Football. Maar Jay-Z besloot af te zeggen en Justin Timberlake nam zijn plaats in.

De reden? Jay-Z wilde laten zien dat hij de Quarterback van de San Francisco 49-ers steunde. Hij was namelijk een groot voorstander van de Black Lives Matter – beweging.

Adele – Hello? I’m not showing up

Adele is tegenwoordig een van de meest geboekte artiesten. Dat is ook terug te zien aan het duizelingwekkende bedrag dat moet worden neergelegd om haar een uur te laten zingen. Afgelopen jaar bedankte ze voor een optreden tijdens de Super Bowl pauze omdat ze meer aandacht aan haar familie wilde besteden.

OutKast – Meer tijd nodig

Een bijzonder conflict was die tussen de NFL en het rapduo OutKast. De twee rappers wilden langer dan 10 minuten optreden om tenminste vier nummers te kunnen doen. Echter gaf de NFL het koppel een kleine acht minuten, waardoor ze besloten te bedanken voor het Super Bowl optreden.

Eminem – Te duur voor de NFL

Toen de NFL Eminem vroeg om de fans te vermaken tijdens de Super Bowl Half Time Show gaf hij door wat daar de kosten van zouden zijn. Kennelijk was dit aanzienlijk te veel voor de NFL, aangezien het goedkoper was om Bruno Mars én de Red Hot Chili Peppers te boeken.

Kanye West – Ook al zo duur!

Net als Eminem kwam Kanye West met zoveel eisen dat het te duur werd om hem te laten optreden. Wat deze eisen precies waren, is tot op de dag van vandaag onbekend gebleven.