Online roulette is een intensief en snel spel waar je gegarandeerd een keer tegen een verlies aanloopt. Dat is niet leuk en draagt niet bij aan het spelplezier. Afhankelijk van je verlies, zijn er verschillende manieren om je verlies terug te winnen.

Drie opties bespreek ik met je, waardoor je zelf kunt bepalen welke jij kiest. Kies jij voor de aanvallende strategie of doe je liever het wat rustiger aan en hoef jij niet je volledige verlies terug?

Alles in een keer terug

De meest risicovolle, maar ook effectieve, strategie is er een waar je aardig mee kunt scoren. Het werkt vrij eenvoudig om deze roulette strategie uit te voeren, je hoeft namelijk alleen maar het bedrag dat je in verlies staat op een gelijke kans in te zetten.

Sta je bijvoorbeeld 20 in de min, dan zet je 20 op rood in. Win je, dan heb jij je 20 euro terug en sta je op quitte.

Maar valt er een zwart getal (of 0), dan zal je nog verder in de min komen en zal je voor een nog lastigere beslissing staan.

Ga je nog een keer verdubbelen en speel je voor 40 op rood? Of besluit je toch met een lagere inzet verder te gaan in de hoop dat het je lukt om terug te komen.

Als speler is het lastig om dergelijke keuzes te maken wanneer je graag je geld terug wilt winnen. Je kunt daarom alleen voor een verdubbeling kiezen, wanneer je de vijf daaropvolgende verdubbelingen ook kunt betalen.

In dit geval zou je dus een bankroll moeten hebben van boven de 600 euro, aangezien je na 20, ook 40, 80, 160 en 320 moet kunnen betalen.

Het komt zelden voor dat er zo vaak een en dezelfde kleur valt dat je meer dan 7 keer dezelfde kleur ziet verschijnen. Toch bestaat ook die kans altijd nog, waardoor je altijd moet opletten of je dit risico wel wilt nemen.

Andere opties

Er zijn natuurlijk nog zat andere manieren om je verlies terug te winnen. Zo kan je een kleinere variant doen van de eerder besproken roulette strategie. Door iedere ronde 50 procent van je verlies in te zetten, heb je twee opeenvolgende rondes van winst nodig om je verlies weg te werken.

Een andere manier is om juist vol op getallen te gaan spelen. Stel je voor dat je verlies 50 euro is. Met een inzet van 5 euro op 1 getal, zou je direct op winst uitkomen als je het getal goed gokt. Je zou zelfs kunnen dalen tot een inzet van 2 euro, genoeg om zeker 6 rondes mee te spelen en zelfs dan zou je nog quitte spelen.