We hebben het vaak over ingewikkelde en slim uitgedachte roulette strategieën waar maar een klein deel van ons gebruik van maakt. Dat is zonde, want er zitten veel voordelen aan het gebruik van roulette strategieën. Doordat we hier zo weinig gebruik van maken zit er maar weinig discipline in ons spel. Dit heeft geen positieve invloed op onze speelstijl en dat is zonde. Daarom is het invoeren van een makkelijke basis roulette strategie al een manier om ervoor te zorgen dat je meteen al wat discipline in je spel verwerkt. Zonder dat er een uitgebreide strategie aan de pas komt, kan jij dan wel doeltreffend spelen.

Waar moet deze strategie uit bestaan?

Om een goede en bruikbare strategie te ontwikkelen, moet deze uit diverse basisonderdelen bestaan. Een roulette strategie moet op termijn voor goede resultaten zorgen, zonder dat jij ooit kans maakt om veel geld te verliezen. Want dat is het laatste waar we voor willen zorgen. Het beperken van verliezen is een belangrijk onderdeel.Discipline
Discipline in het spel van een roulette speler zorgt ervoor dat hij of zij nooit kans maakt om veel geld te verliezen. Waarom? Puur omdat je stopt wanneer je in de buurt komt van een bedrag waar je, bij een verlies, niet fijn zou voelen. Door ruim voor dit bedrag met roulette te stoppen, zorg jij ervoor dat jij niet dit bedrag verliest. Ook al verlies je, zal het op tijd stoppen alsnog als een overwinning voelen.

Je brengt discipline in je spel door je correct aan de regels van de strategie te houden. Als er in de strategie opgenomen is dat je een vaste inzet per ronde plaatst, wijk je hier ook niet van af. Wanneer je hier wel van afwijkt, ben je dus niet met discipline aan het spelen.Theorie
We hebben vaak het idee dat het nodig is voor een roulette strategie om op een doordachte theorie gebaseerd te zijn. Zo is de Fibonacci roulette strategie op de Fibonacci reeks gebaseerd en zou het roulette wiel op een ontwerp van Blaise Pascal ontworpen zijn.

Bij een roulette strategie is het niet nodig om een compleet uitgedachte theorie als achtergrond te hebben. Veel van de theorieën waar zogenaamde roulette strategieën op gebaseerd zijn, zullen veelal zelfs niet van toepassing zijn wanneer het in een roulette strategie gegoten wordt.

Daarom kan je er ook niet onderuit dat veel roulette strategieën eigenlijk niets anders doen dan jou in te laten zetten op opties waar geen verdere gedachte aan zit.

Met een makkelijke roulette strategie, volg je een patroon waarmee je weet dat er op zijn minst structuur in je spel komt.

Wat je namelijk moet doen, is het kiezen van een inzet die jij de gehele tijd vasthoudt. Dat is het enige wat je moet doen.

Je hoeft dus geen honderden inzetten te onthouden, een enkele vaste inzet is genoeg om een goed uitgekiemde strategie te ontwikkelen.