Leonardo Pisono, de roemruchte wiskundige die tijdens de middeleeuwen meerdere theorieën ontwikkelde en deze uitvoerig onderbouwde. Pisono was de grondlegger van de Fibonacci nummers, waarbij de som van de twee voorgaande getallen het daaropvolgende getal oplevert. Een voorbeeld hiervan is 2,3,5,8,13,21. Je kunt zo ver doorgaan met deze reeks als je wilt, je blijft twee getallen op tellen wat toevallig genoeg uitkomt tot een continue reeks van getallen. Maar wat is eigenlijk de functie van deze Fibonacci reeks geweest voor de Fibonacci roulette strategie? En wat is de Fibonacci roulette strategie eigenlijk? En is dit een winstgevende roulette strategie?fibonacci-spiral

Roulette versus Fibonacci, wat hebben deze twee werelden met elkaar te maken?

De juiste inzet van deze roulette strategie werkt eigenlijk hetzelfde als wanneer jij de reeks zou uitrekenen. Het enige wat je namelijk hoeft te doen is een inzet te plaatsen, en deze op te volgen met een inzet die samen optelt tot het volgende getal, net zoals in de Fibonacci reeks. Is jouw inzet een euro? Dan volg je deze op met nog een inzet van een euro. Je volgende inzet moet dan volgens de Fibonacci reeks 3 euro zijn, waarna jij weer uitkomt op een totaal van 5 euro. Win je? Dan kan je hier nog eens 5 euro aan toevoegen om vervolgens op 3+5= 8 uit te komen. En de volgende stap? Dat is een inzet van 8 euro, waardoor jij op 5+8= 13 uitkomt. Zo kan je eindeloos doorgaan, mits je wint natuurlijk. Het is bij deze strategie van belang dat jij steeds minder gaat inzetten naarmate je wint, laten we het punt vastzetten op de 21 euro mark.

Het is bij deze strategie van belang dat je met een minimaal bedrag begint, zodat jij je aan je budget kunt houden. Je hebt al vaker in artikelen van mij kunnen lezen hoe belangrijk bankroll management is. Veel spelers gaan bij grote winsten al snel overhaast spelen, en zetten daarom te veel geld in. Bij online en offline roulette is het juist belangrijk dat jij je hoofd koel houdt, en je de strategie gedisciplineerd blijft volgen.

Ga ik met deze Fibonacci strategie rijk worden?

Het antwoord op deze vraag is ja en nee. Laten we eerst even weer uit de roze wolken komen, want er zijn

geen

roulette strategieën die jou op voorhand stinkend rijk gaan maken. Daar bedoel ik mee, dat er geen één roulette strategie is die jou gegarandeerd iedere ronde laat winnen. De kans dat jij veel wint bestaat natuurlijk altijd, maar dat is slechts een

kans.

Het voordeel van het gebruiken van een roulette strategie is dat het jou in staat stelt om veel gedisciplineerder te werk te gaan. Bankroll management is zo een stuk eenvoudiger omdat het makkelijker is om overzicht te houden, iets waar veel roulette spelers last van hebben.

Deze strategie vertoond wel enkele gelijkenissen met het Martingale systeem, maar het grote voordeel van de Fibonacci roulette strategie is dat jij deze strategie met een aanzienlijk lager bedrag (succesvol) kunt uitvoeren.