Eigenzinnig wit balletje

Over heel de wereld spelen elke dag miljoenen mensen het spannende Roulette spel. Het doel van het spel is kinderlijk eenvoudig. Je zet een chip die een bepaalde waarde vertegenwoordigd in op een getal tussen de 0 en de 36 en wacht rustig af wat het eigenzinnige witte balletje in het grote wiel gaat doen. Die moet een kleer landen en het is aan dat balletje zelf, ook wel de kogel genoemd, in welk getalletje die wilt vallen. Als jij dan van te voren het juiste getal hebt uitgekozen ontvang je 36 maal je inzet. Dus als je 10 euro hebt ingezet dan ontvang je 360 euro. Dat tikt lekker aan.

Minimaal risico op verlies lopen

Exact het juiste getal raden blijft natuurlijk moeilijk. Er zijn immers 36 andere getallen waar het balletje in terecht kan komen. Om geen risico te lopen kiezen veel mensen er voor om elke ronde op hetzelfde getal in te zetten. Dat wordt ook wel One Hit Wonder genoemd. Dan ga je er van uit dat ‘jouw nummer’ simpelweg een keer? moet vallen. Een andere manier om de odds te verslaan is te spelen volgens het Ascot systeem. In deze strategie speel je volgens een vooropgezet plan en daar wijk je vervolgens niet meer van af. Het is een ideaal systeem voor mensen die niet al te veel risico willen lopen.

Iedere ronde 50% winkans

Met het Ascot systeem speel je elke ronde op redelijk safe. Je zet namelijk in op zwart of rood, even of oneven, of de serie 0 tot en met 18 of, 19 tot en met 36. Met deze opties heb je iedere ronde opnieuw 50% kans te winnen. ? En om enige spanning in het spel te brengen wordt de inzet bepaald aan de hand van het vooropgezette plan. Je schrijft serie aan oplopende nummers op een stuk papier of je tikt het in op je telefoon bijvoorbeeld , 1, 2, 4, 6, 8 ,9 ,10. Als je dit gedaan hebt dan pak je het middelste getal, dat is de 6. Je zet vervolgens 6 euro in op zwart, in dit voorbeeld. Als het balletje op een zwart nummer valt heb jij gewonnen.

Hoger inzetten naarmate je wint

Bij winst op zwart zoals in het voorbeeld hiervoor genoemd schuif je voor de volgende draai een getal op je stuk papier op. Dat is dus 8. Je zet die volgende ronde dan ook 8 euro in, weer op zwart. Als het balletje weer in een zwart getal komt win je dus 8 euro. Daarvoor had je al 6 euro gewonnen. Nu schuif je weer een getal omhoog, naar 9. Je zet de volgende ronde 9 euro in op zwart. Als het balletje dan op rood valt heb je verloren en ben je 9 euro armer. Je zet de volgende draai dan in op het getal dat net voor het middelste getal op je papier staat, dat is 4. Je zet nu 4 euro in, op zwart.

Minder inzetten naarmate je verliest

Door je vast te houden aan de spelregels die het Ascot systeem heeft loop je minimaal risico in één klap veel geld kwijt te raken. Je moet natuurlijk niet afwijken want dan heeft het geen nut. Wat je doet is dus trouw blijven aan de regel dat als je winst je steeds een getal op je papier opschuift zet waardoor je steeds meer gaat inzetten naarmate je wint. Maar als je verliest ga je weer terug naar het begin, naar het middelste getal en zet in wat daarvoor genoteerd staat. Steeds als je verliest ga je een stapje lager. Heb je geen getallen meer staan? Dan stop je.