We starten deze keer met een wat ongebruikelijke manier van het testen van een strategie. We gaan namelijk kijken of de strategie waarbij je het hele veld volstopt met fiches, ook in de praktijk werkt. In dit artikel lees je hoe deze roulette strategie ons af ging en of jij ook deze strategie moet toepassen. Het is namelijk een wat ongebruikelijke tactiek. Dat terwijl veel spelers in het casino van deze tactiek gebruik maken. Want de gedachtegang achter deze strategie, klopt die wel?

Hoe doen wij deze test?

Voor het uitvoeren van deze test maken wij gebruik van de automatische piloot functie. Deze functie kan jij ook gebruiken, namelijk door op een gratis of echt geld roulettewiel te spelen waar onderin de ‘auto’ knop weergegeven is.

Door op deze automatische piloot te klikken, krijg je vervolgens een scherm te zien waarmee jij kunt aangeven hoeveel rondes jij wilt dat de automatische piloot doorloopt. Zoals we eerder aangaven, kozen wij voor 100 rondes, zodat we eenvoudig kunnen beoordelen of de 35 getallen inzet strategie werkt.

Let wel op dat er voldoende tegoed is om de strategie te testen. Als er namelijk te weinig tegoed is, kan je tegen het probleem aanlopen dat er onvoldoende tegoed is. Dat betekent dat je test halverwege stopt en je dus nog steeds niet weet of jouw strategie werkt.

Ook moet je de automatische piloot niet met een te hoge inzet of een te hoog budget uitvoeren. Als je dan namelijk vergeet dat de automatische piloot aan het draaien is, kan je zomaar een groot bedrag vergokken. En dat zou natuurlijk wel heel erg zonde zijn.

Hoe deed de roulette strategie het?

Tijdens onze test met de automatische piloot, werd al snel duidelijk dat er wat problemen aan deze roulette strategie vastzitten. We plaatsen in totaal op 35 getallen een inzet van 5 euro, wat betekent dat er twee getallen overbleven, in dit geval 0 en 36. Als er dus op 0 of 36 het balletje zou vallen, moesten we de inzet van 175 euro afschrijven. Komt het getal op een van de overige 35 getallen, dan kregen we 180 euro van de bank, waardoor we dus 5 euro winst hadden.

De eerste tien rondes werden allen gewonnen, wat zich vertaalde naar een winst van 50 euro. Met een startbudget (speelgeld) van 5910, stonden we toen dus op 5960. Echter kwam toen de eerste keer het getal 0 voor, waardoor we in een klap 175 euro armer werden.

Het grote nadeel van deze strategie, is dat je maar liefst 35 keer moet winnen om 1 verlies goed te spelen. Hierdoor ben je uren of zelfs dagen bezig om een fatsoenlijke winst uit deze bijzondere strategie te halen. Theoretisch gezien sta je er ook niet sterk voor, waardoor geluk ook een belangrijk aandeel speelt.

Uren later zagen we dat ons vermoeden klopte, we stonden op een verlies van 200 euro. Niet veel, maar wel genoeg om te concluderen dat deze roulette strategie niet werkt. Helaas.